Senioren

Door het stimuleren van sport, bewegen en gezondheid bij 60-plussers wordt een bijdrage geleverd aan een gezonde en actieve leefstijl, ontmoeting en meedoen. Maar ook aan primaire en secundaire preventie.

Omdat ‘Present’ partner is van het project ‘Molenwaard Actief’ zijn de beweegcoaches regelmatig werkzaam in de Hof van Ammers in Groot-Ammers en Graafzicht in Bleskensgraaf.Zij zetten de woonzorginstellingen letterlijk en figuurlijk in beweging waardoor een positieve bijdrage wordt geleverd aan de kwaliteit van leven van de cliënten. De werkzaamheden van de beweegcoaches bestaan onder andere uit:

  1. Voorlichting geven aan cliënten, personeel, vrijwilligers, familie en mantelzorgers over het belang van bewegen en toepassingen in de praktijk.
  2. Ondersteuning bieden aan activiteitenbegeleiders die beweegactiviteiten aanbieden.
  3. Organiseren en uitvoeren van extra beweegactiviteiten voor cliënten. Hierbij wordt er regelmatig samenwerking gezocht met de scholen die ook partner zijn van ”Molenwaard Actief.”
  4. Bewegen onderdeel maken van het dagelijkse leven van de cliënt.

 

Natuurlijk zijn de beweegcoaches ook actief in de wijken rondom de woonzorgcentra. Ook daar worden regelmatig (beweeg)activiteiten voor 60-plussers aangeboden. Klik hier voor het overzicht van beweegaanbod in Molenwaard wat speciaal voor de senioren bedoeld is.
De intentie is om zoveel mogelijk in samenwerking met andere partijen te doen en aan te sluiten op de wensen en behoeften van de doelgroep. Heeft u goede ideeën als het gaat om bewegen voor senioren? Neem dan contact op met de Beweegcoaches senioren:

Beweegcoach Senioren Annika Jabroer                                    Beweegcoach Senioren Henrieke Verdouw
annika.jabroer@molenwaardactief.nl                                       henrieke.verdouw@molenwaardactief.nl
06 – 214 56 998                                                                                  06 – 166 34 512

Foto henrieke annikalogo Present 2015_CMYK

De Beweegcoaches Senioren Annika Jabroer (links) en Henrieke Verdouw (rechts).